Wokken of je leven ervan afhangt!!!

Op zondag 26 juni was de ZEEZICHT EXPO hal omgevormd tot het grootste wok restaurant in Parkstad Limburg. Onder de bekwame leiding van de specialisten in Oosterse gerechten, de firma Heuschen Schrouff uit Landgraaf, waren er maar liefst 20 woks geïnstalleerd, met bijhorende rijstkokers, warmhoudplaten, friteuses etc. etc. om circa 80 medewerkers van IKEA in te wijden in de geheimen van het wokken.
Er waren diverse thematafels ingericht met steeds weer andere keukens als leitmotiv. Er kon gewokt worden volgens de Indiase, de Indische, de Indonesische en de Chinese keuken onder de begeleiding van een aantal gespecialiseerde kokkinnen. Het was duidelijk dat in de Oosterse keuken het de vrouwen zijn die het voor het zeggen hebben! Een groot aantal zeer diverse gerechten werden door de IKEA-medewerkers bereid en vervolgens door henzelf verorberd.
Het POP-UP restaurant [van 18.00 tot 22.00 uur] voldeed meer dan verwacht aan de wensen van de kokers en er zullen dan ook zeker vergelijkbare evenementen volgen. Alleen het opruimen de dag erna was een ramp; niet qua rotzooi, want die was┬á s’avonds al geheel opgeruimd. Nee, de geur van al die heerlijke gerechten bleef nog even hangen, wat een kwelling was voor de medewerkers van Zeezicht, die de dag erna de ruimte weer moesten omtoveren voor het volgende evenement. Het wel ruiken, maar niet zien/proeven was een beproeving!

Ook interesse in een KOOKEVENEMENT voor grote groepen [diverse thema’s zijn bespreekbaar]? Neem contact op met Cultuurwerkplaats Zeezicht: 045-2080037 of info@zeezichtheerlen.nl