Triskell Folk Festival 19 augustus 2018


Het laatste Triskell Folkfestival dateert alweer van 2007 bij de opening van het Cultuurhuis Heerlen. Het wordt dus weer tijd om dit fameuze cultfestival nieuw leven in te blazen. Niet in Merkelbeek zoals de eerste 7 festivals maar ditmaal in HEERLEN !

Op een prachtige nieuwe plek, slechts 300 meter van het station Heerlen, in het intieme parkje achter Carbon 6, naast het Mijnmuseum, kunt U op zondag 19 augustus tussen 13.00 en 22.00 uur een keur van muzikanten uit Ierland, Schotland, België, Frankrijk en Nederland bewonderen. Tussen de bands door kun je heerlijk genieten en dansen in de danstent met optredens van AIOL en DJ Appie Weijers! Ook aan de jongsten is gedacht, die kunnen meedoen aan verschillende activiteiten en spelletjes. Dit alles onder het genot van een heerlijke guiness en hapjes geserveerd door Madame van Dam uit een van onze kleurrijke foodtrucks. Entree: slechts 5 euro! Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Kaarten reserveren kan via: info@zeezichtheerlen.nl of via 06 23444994.

Programma:
13.00 uur: Naomi Vercauteren Trio
Naomi Vercauteren is een Belgische violiste die met Jan Debrabandere (gitaar, zang) en Bert Ruymbeek het naar haar genoemde trio vormt. De sound die het drietal produceert zou je kunnen omschrijven als ‘de hedendaagse Vlaamse folksound’. Echter: Trio Vercauteren niet een van de velen. Ze wijkt op momenten duidelijk af van de gemeenschappelijke deler. Hun zeer recente nieuwe CD bewijst dit.

15.00 uur: Terry Clarke-Coyne & Philip Masure
De combinatie van een prijzen winnende fluitspeler uit Ierland en  een begenadigd gitaarspeler uit België, beide voorzien van een prachtige stem en de gemeenschappelijke liefde voor het Ierse en Keltische repertoire staat garant voor een fantastisch concert. Beiden hebben samengewerkt met alle groten uit de Ierse, Vlaamse en Internationale folkmuziek. Nu als duo op het Triskell Folkfestival 2018.

17.00 uur: Folkcorn
De bekende formatie uit Wageningen die al meer dan 40 jaar het Nederlandse Folkrepertoire uitdragen. Voor de fans van Get Paraat, uit lang vervlogen tijden, zal een moment van herkenning bij menig lied optreden. Er wordt uit hetzelfde altijd frisse vaatje getapt. Folkcorn bestaat uit: Marja van der Zee, Jitze Kopinga, Anneke Rot en Laurens van der Zee.

 

 

 

19.00 uur: Helen Flaharty Band
Bestaande uit Helen Flaherty [SCO] – Philip Masure [BE] – Siard De Jong [NL] en Isaac Muller [NL] brengt een breed programma van Ierse en Schotse muziek met vier maal zang naast fluit-viool-citer-gitaar en bodhran. Zoals ze zelf zeggen: Traditional and contemporary song and melodies, with both fresh and innovative arrangements.