Onze Kliekfabriek verandert (bijna) alles in Parkstad

Onze Kliekfabriek verandert (bijna) alles in Parkstad

Onze Kliekfabriek, ook wel Transformator genoemd, wordt momenteel gehuurd door IBA Parkstad voor een transformatie experiment, waarvan de opbrengst naar Serious Request gaat.


In de aanloop naar Serious Request 2015 reist IBA Parkstad met de Kliekfabriek, een Mad Max-achtige caravan, door de regio om spullen te recyclen op een aansprekende en kleinschalige manier. Recycle-kunstenares Bernadette Huijbers, theatervormgeefster Jenneke van der Weijden en designer Joep Slagter transformeren oude of kapotte materialen tot nieuwe, bruikbare voorwerpen of kunstwerken. De items worden verkocht of geveild en de opbrengst gaat naar Serious Request.


Een voorwerp gaat aan de ene kant de Kliekfabriek in en komt er aan de achterkant getransformeerd weer uit. Muziekinstrumenten, stoelen met drie poten, schemerlampen, een defecte staafmixer, speelgoed: alles maakt kans op een tweede leven in de mobiele werkplaats. De drie transformers verven, timmeren, plakken, boren, zagen en combineren net zo lang tot ogenschijnlijk onbruikbare voorwerpen klaar zijn voor een nieuwe toekomst: Als kunstwerk of als gebruiksvoorwerp. Iedereen kan spullen aanbieden en bijna alles is geschikt voor transformatie.


Komende vrijdagmorgen, 18 december, komt de Kliekfabriek in actie bij het Bernardinuscollege aan de Akerstraat in Heerlen. Maandag 21 december van 10.00 tot 14.00 uur op het Welkomstplein bij het station. Dinsdag 22 december op de weekmarkt op het Schouwburgplein.

Iedereen kan spullen (denk aan muziekinstrumenten, lampen, souvenirs, snuisterijen etc.) aanleveren die door drie kunstenaars worden verandert tot een nieuw gebruiksvoorwerp of kunstwerk. De opbrengst van de gerecyclede spullen  is voor Serious Request.


Wil je de Kliekfabriek een dagdeel huren? Dat kan, stuur dan even een mail naar info@zeezichtheerlen.nl

Laat een reactie achter