Art Event LVO Parkstad en SVO/PL bij Zeezicht

Op vrijdag 23 maart kwamen zo’n stuk of 44 leerlingen van verschillende scholen uit de Parkstad gemeente naar Zeezicht om een dagje mee te werken met een kunstenaar. Dit in het kader van de talentenacademie van LVO Parkstad. De leerlingen konden kiezen uit 4 kunstdisciplines; een was schilderen met Veronique de Jong, de ander was graffiti maken met James Jetlag, nog een andere mogelijkheid was het creëren van een grote installatie uit piepschuim en gips met kunstenaar Eric Habets en bij de laatste kunstenaar, Tim Scheffer, konden leerlingen een creatie maken van latjes, plastic e.a. materialen. Dit werden uiteindelijk twee halve bollen.

De leerlingen waren de hele dag onder de pannen bij Cultuurwerkplaats Zeezicht. Ze konden werken in de festivalhal en op het buitenterrein en tussen de bedrijven door konden ze opwarmen en bijkomen in de expohal, waar allerlei lekkers voor hun klaar stond. Aan het eind van de dag waren de totaal verschillende creaties klaar. Het zag er prachtig uit. Gelukkig krijgen de kunstwerken een mooi podium met een expositie in het gemeentehuis van Heerlen. Op donderdag 30 maart werd de expositie daar geopend door wethouder Barry Braeken en wethouder Clemens. De expo is nog te bekijken tot vrijdag 7 april.

Kijk hieronder naar een mooi beeldverslag. Met dank aan de fotografen: Bjarne Krottjé en Koen Kruchten en aan de maker van het album: Tjeu Severens!

https://myalbum.com/album/n9i80M69VLzo