You are here
Home >

 

Cultuurwerkplaats Zeezicht staat voor het waarmaken van culturele fantasie! Binnen Zeezicht zijn de mogelijkheden geschapen om culturele initiatieven op het gebied van podium- en beeldende kunsten van “droom” om te zetten in “realiteit”. Of het nu gaat om kleine of grote projecten: Zeezicht biedt ruimte – vakmanschap en gereedschap.


Zeezicht Heerlen herbergt in haar hallen, met een totale oppervlakte van 3500 m2, een grote diversiteit aan werkplekken, opslagmogelijkheden, een festivalhal en exporuimte voor alle denkbare culturele activiteiten. Binnen Zeezicht is een cultuurproductiehuis aanwezig dat zorgt voor een brede ondersteuning van evenementen en festivals.


Cultuurwerkplaats Zeezicht is, zoals de naam al zegt, vooral een werkplaats waar aan culturele initiatieven gewerkt kan worden. In de grote werkhal [1000 m2] zijn diverse werkplekken ingericht voor het werken met diverse type materialen en diverse technieken [zagen-lassen-lijmen-etc.]. Door de omvang van de loods [lxbxh: 50 x 20 x 8 mtr] en de toegankelijkheid voor vrachtwagens/opleggers is het mogelijk om met grote objecten te werken. Door de grote hoogte van de hal, de karakteristieke dakramen en het kenmerkende uiterlijk van een oude klinknagel spantenhal [industrieel erfgoed], is er sprake van een creatief zeer inspirerende omgeving.


Voor podiumkunsten kan gebruik gemaakt worden van de voorzieningen in de Expohal. Deze hal [lxbxh: 50 x 20 x 6 mtr] heeft een perfect afgewerkte gevlinderde vloer, verwarming, lichtgrid, geluidsapparatuur, televisiefaciliteiten [HD] en theaterverlichting, waardoor hij zeer geschikt is voor theater-, dans- en televisie activiteiten. Hier kunnen repetities en ook de publieksuitvoeringen plaatsvinden. Tribunes kunnen steeds specifiek aangepast aan de voorstelling worden opgesteld.

 

Neem contact op en maak je droom waar!

facebook

 


 

Top